Φτιαξε μόνη σου dry shampoo

φτιάξε στο σπίτι dry σαμπουάν

Βασική ιδέα για το dry shampoo είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα υλικό που να τραβάει το λάδι από τα μαλλιά μας και να τα αφήνει να φαίνονται καθαρά! Αυτό βοηθάει ιδιαίτερα στην περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε styling στα μαλλιά μας και θέλουμε να κρατήσει.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξουμε το dry σαμπουάν, αλλά πιστεύω ότι η παρακάτω είναι η πιο γρήγορη, εύκολη και οικονομική λύση.

Χρησιμοποιούμε λίγη ποσότητα κακάο και λίγη ποσότητα παιδική πούδρα! Η πούδρα τραβά τη λιπαρότητα και το κακάο εξαφανίζει το άσπρο χρώμα της πούδρας, οπότε ρυθμίζουμε αντίστοιχα και τις ποσότητες ανάλογα με το πόσο καφέ θέλουμε το χρώμα. Το μείγμα, προσωπικά, το αποθηκεύω σε μια άδεια συσκευασία από αυτές των μπαχαρικών, για να μπορώ να ελέγχω την ποσότητα που πέφτει στα χέρια μου. Γενικά μπορούμε να το βάλουμε σε οποιαδήποτε συσκευασία έχουμε στο σπίτι μας.

Πως το χρησιμοποιούμε;

Παίρνουμε λίγη ποσότητα στα χέρια μας, τρίβουμε τις παλάμες μεταξύ τους ώστε να απλωθεί η πούδρα και στη συνέχεια κάνουμε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών. Αν δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας, παίρνουμε ένα παλιό πινέλο πούδρας και περνάμε τις ρίζες ή όποιο άλλο σημείο των μαλλιών μας παρουσιάζει λιπαρότητα. Μόλις απλωθεί, χτενιζόμαστε όπως συνήθως.