Πως διαλέγουμε concealer?

To concealer κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και σε διάφορες μορφές και εφαρμόζεται η καταλληλότερη, ανάλογα με τον τύπο, την κατάσταση του δέρματος και τις ανάγκες του.

Υγρή μορφή: είναι η πιο ελαφριά μορφή concealer που δίνει μικρή κάλυψη και χρησιμοποιείται κυρίως για να “φωτίσει” περιοχές του προσώπου και λιγότερο για να διορθώσει δυσχρωμίες. Ιδανικό για νεανικά δέρματα που δεν έχουν ανάγκη από σημαντική κάλυψη.

Κρεμώδης μορφή: δίνει μεγαλύτερη κάλυψη και σταθετότητα. Συνιστάται για δέρματα που χρειάζονται κάλυψη.

Stick μορφή: δίνει τη μέγιστη κάλυψη, λόγω των περισσότερων χρωστικών που εμπεριέχει στη σύστασή του και είναι ιδιαίτερα σταθερό.

Για να επιλέξετε την κατάλληλη απόχρωση, δοκιμάστε το προϊόν ακριβώς στο σημείο για το οποίο προορίζεται: κάτω από τα μάτια. Είναι λάθος να δοκιμάζετε concealer στο χέρι ή το σαγόνι. Τοποθετήστε (ή ζητήστε να σας τοποθετήσουν) το προϊόν ταμποναριστά κάτω από τα μάτια και ελέγξτε το αποτέλεσμα σε φυσικό φως. Να θυμάστε ότι το ίδιο προϊόν δεν “κάθεται” τέλεια σε όλες τις επιδερμίδες. Ένα κονσίλερ που ήταν άψογο για τη φίλη σας, μπορεί να είναι τελείως ακατάλληλο για το δικό σας δέρμα.