Πως παραγγέλνω από αμερική χωρίς τελωνείο

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη του 2019 ήταν το πως μπορώ να αγοράζω αγαπημένα προϊόντα και μάρκες από την Αμερική και να τα στέλνω στην Ελλάδα χωρίς να φοβάμαι ότι θα πληρώσω τελωνείο. Η υπηρεσία του planet express ήρθε στη ζωή μου και άλλαξε τα δεδομένα των αγορών μου.

Τι είναι όμως το planet express?
Είναι μια αποθήκη που δέχεται πακέτα και τα κάνουν ανακατεύθυνση σε οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη. Σου δημιουργούν ένα P.O Box στο δικό τους χώρο, δηλαδή μια αμερικάνικη διεύθυνση όπου μπορείς να στείλεις όλα τα πακέτα σου, και στη συνέχεια αυτή τα δρομολογούν βάζοντας ως τελικό προορισμό την προσωπική σου διεύθυνση στην Ελλάδα.

Τι κερδίζεις με την planet express?
Πρόσβαση σε πολλαπλά αμερικάνικα site, μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και καλύτερες τιμές.

Πως μπορείς να γραφτείς στο site?
Εύκολα! Μπαίνεις στο planet express και δημιουργείς λογαριασμό. Αμέσως δημιουργείται και η αμερικάνικη διεύθυνσή σου. Μόλις το πακέτο σου φτάσει στην αμερικάνικη διεύθυνσή σου, θα σου στείλουν email για να σε ενημερώσουν οτι έφτασε (δες screenshots). Ναι, ναι, δε χρειάζεται να κάνεις login συνέχεια για να δεις αν πήγε.

Πόσο θα κοστίσει η κάθε αποστολή πακέτου;
Όταν φτάσει το πακέτο σου στην διεύθυνσή σου, θα σου σταλεί ένα email που θα σε ενημερώνει ότι το πακέτο έφτασε. Εσύ πρέπει να κάνεις Login στο site του planet express, να συμπληρώσεις τη φόρμα αποστολής και να στείλεις το πακέτο σου. Ανάλογα με τις διαστάσεις, το βάρος και ποια εταιρεία επιλέξεις να στείλεις το πακέτο σου (δες αναλυτικά τις εταιρείες αποστολής στις εικόνες παρακάτω), θα διαμορφωθεί και το αντίστοιχο ποσό. Προσωπικά προτιμώ το Planet mail. Είναι πιο οικονομικό και αν διαλέξεις το express πακέτο διαθέτει και tracking code.

Τι διαφορά έχει το premium από το απλό λογαριασμό;
Ο premium λογαριασμός σου δίνει περισσότερες δυνατότητες. Η μεγαλύτερη ευκολία είναι η δυνατότητα να βάλεις σε ένα πακέτο πολλαπλές παραγγελίες και να πληρώσεις μια φορά μεταφορικά. Φαντάσου για παράδειγμα, να έχεις κάνει παραγγελία από 3 διαφορετικά site, να φτάσουν με διαφορά 7 ημερών το καθένα και να μπορείς να τα βάλεις σε ένα κουτί, χωρίς αποδείξεις και να τα στείλεις Ελλάδα. Πληρώνεις μια φορά τα μεταφορικά, δεν υπάρχουν αποδείξεις στο πακέτο, άρα δε φαίνεται οτι έχεις αγοράσει από έμπορο και δεν υπάρχει φόβος να πληρώσεις τελωνείο. 3 διαφορετικές αγορές που γίνονται με μια μοναδική αποστολή. Στο premium πακέτο έχεις πρόσβαση και στην tax free αποθήκη στο Oregon, περά από την αποθήκη της California. Δηλαδή δε χρειάζεται να πληρώσεις ΦΠΑ για κάθε αποστολή πακέτου. Στο απλό πακέτο πρέπει να στείλεις κάθε πακέτο ξεχωριστά και δε μπορείς να ενώσεις παραγγελίες, ενώ έχεις πρόσβαση μόνο στην αποθήκη της California, που δεν είναι tax free. Βολεύει εσένα που δε θα κάνεις συχνές παραγγελίες ή ψωνίζεις από συγκεκριμένα site. Περισσότερες πληροφορίες για τις διαφορές και πόσο κοστίζει το premium μπορείς να μάθεις στο site του planet express. Η premium συνδρομή κοστίζει μόνο $50 το χρόνο και πιστεύω οτι είναι πολύ μικρό το ποσό σε σχέση με αυτά που κερδίζεις.

Τι πρέπει να προσέξω από τις αγορές μου και την αποστολή τους στο planet express;
Κάθε φορά που πρέπει να βάλεις παραγγελία, θα πρέπει να σιγουρευτείς οτι το site που σκοπευεις να ψωνίσεις στέλνει σε P.O boxes. Site όπως τα sephora.com δε στέλνουν σε P.O boxes, αλλά πχ συνδρομητικά κουτιά όπως το boxycharm στέλνουν.

Πως μπορώ να πληρώσω την αποστολή του πακέτου;
Μπορείς είτε με την πιστωτική/χρεωστική σου κάρτα, με paypal, με Bitpay ή amazon pay. Κατά τη γνώμη μου το paypal είναι η καλύτερη επιλογή.

 

Στα παρακάτω printscreen μπορείς να δεις πως επικοινωνούν μαζί σου όταν φτάσει το πακέτο σου,  πως χειρίζονται τα αιτήματά σου και γενικότερα πως είναι η διαδικασία. Μπορείς να δεις και το αναλυτικό βίντεο που έχω ετοιμάσει παρακάτω όπου σου δείχνω το διαχειριστικό περιβάλλον του Planet express, πως βάζω ένα ειδικό αίτημα, και στέλνουμε μαζί ένα πακέτο στην Ελλάδα.

Screenshots:

 

 

 

One Reply to “Πως παραγγέλνω από αμερική χωρίς τελωνείο”

  1. Σας ευχαριστούμε που συμμετείχατε στην υπηρεσία μας, Σοφία. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.