Συνδρομητικά κουτιά

συνδρομητικά κουτιά review από pixel perfect beauty

Είχα ακούσει εδώ και πολλά χρόνια οτι κυκλοφορούσαν συνδρομητικά κουτιά στο εξωτερικό όπως για παράδειγμα GlossyBox, Ipsy,Wantable, Sample Society κ.α. με πρωτοπόρο το Birchbox, αλλά κανένα από αυτά δεν έστελνε Ελλάδα.

Τι είναι όμως τα συνδρομητικά κουτια;
Ουσιαστικά μπορείς με λίγα χρήματα να δοκιμάσεις κάποια προιόντα ομορφίας σε travel size(και όχι μόνο) και αν σου αρέσουν προχωράς σε αγορά, αν όχι αντίο…

Κάποιος θα σκεφτεί, γιατί να αγοράσω δείγματα αφού μπορώ να τα βρω σε αρκετά καταστήματα ομορφιάς.. Σίγουρα μπορούμε να βρούμε κάποια από αυτά δωρεάν, αλλά το μέγεθος είναι πάντα πολύ μικρό και δε μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα γι’αυτό και άλλες φορές δε βρίσκουμε δείγματα στις μάρκες που θέλουμε…Σε όλα αυτά τα κουτιά παίρνεις 5 μέχρι 8 προιόντα σε full ή travel μέγεθος από 10 έως 20ευρώ (για τα ελληνικά κουτιά πάντα).

Ελληνικά:

Στην Ελληνική αγορά πρώτο εμφανίστηκε το Beautytestbox. Όμορφο κουτί από σκληρό χαρτόνι που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν συρτάρι και αποτελεί έναν ιδανικό χώρο αποθήκευσης καλλυντικών. Στην αρχή ξεκίνησε με λίγες μάρκες αλλά τώρα έχει εξελιχθεί με μεγάλη ποικιλία όχι μόνο στο μηνιαίο κουτί,αλλά και στο eshop του. Το κακό που έχει είναι οτι πάντα είναι sold out. Προσπαθώ από την άνοιξη να πάρω ένα αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Δυστυχώς δε μπορώ να κάνω συγκεκριμένη κριτική για το συγκεκριμένο μιας και δε το έχω δοκιμάσει.

Το δεύτερο κουτάκι που εμφανίστηκε ήταν το Cherrybox. Από την αρχή ξεχώρισε μιας και έκανε συνεργασίες με γνωστές μάρκες. Προσέλκυσε τα βλέματα του κόσμου και συνεχίζει με σταθερά ανοδικά βήματα. Αυτό που μου αρέσει στο cherrybox είναι οτι έχει αρκετές ελληνικές μάρκες και δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να τις μάθει, γιατί κακώς δεν έχουμε δώσει την δέουσα προσοχή στα ελληνικά brands που είναι αρκετά αξιόλογα. Έχω πάρει αρκετά κουτάκια cherrybox και μπορώ να πω οτι κάποια ήταν φανταστικά και κάποια ήταν μέτρια έως κακά…Τον τελευταίο καιρό το cherrybox άλλαξε τα κουτιά του από μηνιαία σε εποχιακά και μπορώ να πω οτι τράβηξε την προσοχή μου. Στο καλοκαιρινό πακέτο είχε κάνει πολύ καλή δουλειά…για να δούμε του φθινοπώρου…. Επίσης, έχει ξεκινήσει να δημιουργεί και extra κουτιά special edition. Το καλοκαίρι είχε βγάλει την bridal edition που είχεδειγματάκια από ακριβές μάρκες (γύρω στα 7 με 8 αν θυμάμαι καλά)…Πολύ καλή επιλογή μιας και ήξερες ακριβώς τι είχε το πακέτο μέσα…

Το τρίτο κουτάκι που ανακάλυψα ήταν το Glowbox. Άριστη εξυπηρέτηση και πολύ προσωποποιημένη. Αν θυμάμαι καλά είχα παραγγείλει το πακέτο κοντά στα γενέθλια μου, και μου είχαν γράψει ευχές πάνω στο κουτί! Συνεργάζεται με πολύ γνωστά brands και ακριβά και τα προιόντα τους μπορεί να βρεί κάποιος σε συγκεκριμένα σημεία ή μόνο στο εξωτερικό.

Νέο συνδρομητικό κουτί που εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό είναι από φαρμακείο. Το όνομα αυτού beauty euphoria pack και είναι από το welovepharmacies. Έχουν ένα πακέτο ανά εποχή και όπως κατάλαβα θέλουν να μην υπερβαίνει τα 15 ευρώ σε τιμή!! Σχετικά με την εξυπηρέτηση, άριστη και γρήγορη. Το πρώτο μου κουτάκι ήρθε με ένα από τα προιόντα “σπασμένο”. Μου απάντησαν αμέσως και μου άλλαξαν όλο το πακέτο μέσα σε λίγες μέρες. Μιας και τώρα ξεκίνησε είναι λογικό να μην έχει προλάβει να φτάσει στα επίπεδα των άλλων συνδρομητικών κουτιών, αλλά σιγά σιγά θα γίνει κι αυτό.

International:

Μια από τις μεγάλες μου αγάπες είναι…το Memebox. Συνδρομητικό κουτί που περιέχει 4 έως 8 deluxe δείγματα και fullsize από κορεάτικα προιόντα, και τα περισσότερα από αυτά αφορούν την περιποίηση προσώπου. Για όσες δε γνωρίζεται, οι κορεάτες φημίζονται για τα προιόντα ομορφίας τους και πάντα χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά. Γιαυτό μερικές φορές λένε επάνω στη συσκευασία και την ημερομηνία λήξης (όχι πχ 24months αλλά 2014 09). Το καλό με το συγκεκριμένο site είναι οτι πέρα από την κλασσική σειρά έχει και πολλά special editions. Δε χρειάζεται λοιπόν να περιμένεις κάποιο μηνιαίο κουτι, επισκέπτεσαι το site, διαλέγεις κάποιο από τα διαθέσιμα κουτιά και το παραγγέλνεις.. Τα συγκεκριμένα κουτιά γίνονται sold out μέσα σε λίγες ώρες οπότε είναι της λογικής αν το προλάβεις, το πρόλαβες…Μπορεί να σας τύχει να παραγγείλετε κάτι και η ημερομηνία αποστολής του κουτιού να είναι μετά από 1-2 μήνες.. Προσωπικά δε με πειράζει αλλά ίσως σε κάποιον να μην αρέσει να περιμένει τόσο πολύ για να τα αποκτήσει. Πέρα από τα απλά memebox υπάρχουν και τα superbox. Αυτά περιέχουν μόνο fullsize προιόντα από πιο ακριβές μάρκες, γιαυτό και είναι πιο ακριβά σε σχέση με τα απλά. Συγκεκριμένα,οι τιμες κυμαινονται από $15 για τα mini κουτάκια (γύρω στα 4-5 προιόντα travel ή fullsize), όμως τα περισσότερα κυμαίνονται στα $23 ή $29. Τα superboxes από την άλλη ξεκινάνε από τα $19 μέχρι $99, ανάλογα το κουτί. Τέλος,τα μεταφορικά είναι σταθερά στα $6.99 για κάθε κουτί. Το memebox σταμάτησε να στέλνει στο εξωτερικό αυτή την περίοδο. Ελπίζω να ξαναρχίσουν να στέλνουν και πάλι!!!

Ένα συνδρομητικό κουτί που δοκίμασα πρόσφατα είναι το Beauteque. Είναι κι αυτό παρόμοιο με το memebox – περιέχει κορεάτικα προιόντα, αλλά η μεγάλη διαφορά που έχει, είναι οτι σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις ποια προιόντα θέλεις στο κουτί σου. Πριν την αποστολή των κουτιών σου στέλνουν ένα email με ένα ερωτηματολόγιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να διαλέξεις τη σειρά προτίμησης που έχεις στα προιόντα. Για παράδειγμα, στο πακέτο που μου ήρθε είχε ένα lip balm. Στο ερωτηματολόγιο ρώταγε ανάμεσα στις 4 γεύσεις,ποια θα ήθελα να μου στείλουν και να τις ταξινομήσω με βάση την προτίμησή μου. Από τη δικιά μου εμπειρία, είδα οτι προσπαθούν να σου στείλουν αυτά που έχεις επιλέξει!! Η συνδρομή περιέχει 6-8 full size προιόντα και κοστίζει max $24 + μεταφορικά. Το πακέτο έρχεται από Αμερική αν δεν κάνω λάθος, και κάνει περίπου 20 μέρες για να φτάσει.

Ένα ακόμα συνδρομητικό κουτί ομορφιάς είναι το lipmonthly. Περιέχει 3-6 full size προιόντα για τα χείλη και έχει επιλογές μεταξύ highend και drugstore μαρκών και σου στέλνουν και ένα νεσεσέρ που τα περιέχει. Το δικό μου πακέτο του Απριλίου ήρθε με 4 fullsize προιόντα (2 highend, 2 drugstore) για παράδειγμα. Η τιμή του είναι στα $10 και έχει και $5 μεταφορικά. Συχνά πυκνά βγάζουν και κωδικούς έκπτωσης, και πληρώνεις μόνο το πακέτο και όχι τα μεταφορικά!!!

Ένα ακόμα συνδρομητικό κουτί που υπάρχει, αλλά δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω ακόμα είναι το wishbox. Το έχει δημιουργήσει το κατάστημα wishtrend.com και ουσιαστικά κάνει θεματικά κουτιά με fullsize προιόντα. Η μεγάλη διαφορά που έχει με όλα τα παραπάνω συνδρομητικά κουτιά ομορφιάς είναι ότι ξέρεις από πριν τα προιόντα που έχει μέσα το κουτί και πως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Η τιμή τους κυμαίνεται από $15 έως $80 και έχουν δωρεάν μεταφορικά. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, οπότε δε μπορώ να σας πω περισσότερα για το κουτάκι!

Αν έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά, περιμένω τα σχόλιά σας!!!