Το 2018 και οι στόχοι μου για το 2019

Καλή χρονιά!!!

Λίγο πριν το τέλος του 2018, αποφάσισα να κάνω ένα βίντεο με τους στόχους μου για τη νέα χρονιά. Είναι κάτι που δεν έχω ξανακάνει στο κανάλι μου και στο Blog αλλά θα με βοηθήσει πιστεύω κατά τη διάρκεια της χρονιάς να γυρίζω πίσω και να κοιτάω τι στόχους είχα στην αρχή της χρονιάς.

Για μένα το 2018 ήταν η χρονιά της αλλαγής και θέλω και το 2019 να συνεχίσει έτσι. Ανακάλυψα ότι έχω χασιμότο στο τέλος του 2017, και το 2018 κατάφερα να σταθεροποιήσω το θυροειδή μου, κάτι που ήταν σημαντικό για μένα. Ίσως σε κάποιο μελλοντικό άρθρο να σου γράψω την ιστορία μου για το χασιμότο, για να μπορέσεις κι εσύ να δεις αν έχεις κάποια από τα συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση, αν δε μπορείς να χάσεις κιλά και νιώθεις μόνιμα κουρασμένη, καλό θα είναι να επισκεφτείς έναν ενδοκρινολόγο και να κάνεις κάποιες εξετάσεις αίματος. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχει κόσμος που δε γνωρίζει ότι έχει υποθυρεοειδισμό, όπως κι εγώ δε το γνώριζα για χρόνια.

Το 2018, και αφού σταθεροποίησα τον θυροειδή μου, αποφάσισα να πάω σε διαιτολόγο για να μπορέσω να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται το σώμα μου και τι “ζημιά” είχε γίνει. Κάνοντας ανάλυση του σώματος μου, βρήκαμε μαζί με τον διαιτολόγιο ότι ο μεταβολισμός μου πρακτικά δε λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και γυμναστήριο που πήγαινα δεν έκαιγα θερμίδες ακόμα και αν έτρεχα 2-3 ώρες. Αν και τρομαγμένη όταν είδα τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο διαιτολόγος μου με καθησύχασε και μου έφτιαξε διαιτολόγιο και κάπως έτσι ξεκινήσαμε… Έχοντας χάσει αρκετά κιλά ήδη, θέλω να τελειώσω την διατροφή το 2019 και να βάλω περισσότερη άθληση και δραστηριότητες στη ζωή μου. Αναλυτικά για τη διατροφή & τη άθληση -και γενικά για την όλη πορεία μου- θα δημιουργήσω κάποιο βίντεο ή post μελλοντικά.

Σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να μπορέσω να καταφέρω να δαμάσω στο στρες μου. Μπορεί να φαίνομαι γενικά ήρεμη, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πράγματα που με αγχώνουν πάρα πολύ. Σε επαγγελματικό επίπεδο θα ήθελα να αφοσιωθώ στην εξέλιξή μου ως προγραμματίστρια, μιας και η τεχνολογία εξελίσσεται. Τόσες νέες γνωσεις, τόσα νέα εργαλεία… Πρέπει να σηκώσω τα μανίκια και να αρχίσω το διάβασμα…

Σε ό,τι αφορά το Blog & Youtube, ο στόχος μου είναι να ανεβάσω ποιοτικό περιεχόμενο με πράγματα που με ευχαριστούν. Θέλω να εμπλουτίσω τη θεματολογία, όχι μόνο σε ομορφιά, αλλά και σε ταξίδια, φαγητό κτλ κτλ

Τέλος, θα ήθελα να γυρίσω την Ελλάδα. Έχω ταξιδέψει αρκετά στο εξωτερικό, αλλά βλέποντας όλους τους φίλους που έρχονται στην Ελλάδα μας με τόση λαχτάρα να πάνε στα μέρη που βλέπουν στις φωτογραφίες ταξιδιωτικών οδηγών, με έκαναν να θέλω να ταξιδέψω κι εγώ στα πιο γραφικά και όμορφα μέρη της χώρας μας. Φέτος γυρνάμε την Ελλάδα λοιπόν!

Ελπίζω να βάλεις κι εσύ τους δικούς σου στόχους για το 2019 και να τους πραγματοποιήσεις. Για μένα είναι μια άλλη μια χρονιά αλλαγών για να μπορέσω να κάνω “τη Σοφία” καλύτερη!

Καλή χρονιά σε όλους!!!

Φιλιά,
Σοφία

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.